ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ &  ΑΘΛΗΤΕΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΙ-ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Η οστεοπαθητική αποτελεί μια ασφαλή και φυσική προσέγγιση στην αποκατάσταση τραυματισμών. Αποτελεί συχνά ιδανική μορφή αποθεραπείας για τα περισσότερα αθλητικά τραύματα αφού επικεντρώνεται στον τρόπο λειτουργίας όλου του σώματος. Οι μουσικοί και οι χορευτές είναι και αυτοί άθλητές και αν λάβουμε υπόψη τις καθημερινές ώρες προπονησης – μελέτης, κάνουν πρωταθλητισμό.

Η ιδιαιτερότητα αυτών των συνανθρώπων μας είναι ότι προβλήματα και πόνοι που δε θα επηρέαζαν την καθημερινότητα κάποιων εξ ημών με καθιστική εργασία, είναι ικανά να ταλαιπωρούν για καιρό ή ακόμα και να τερματίσουν την καριέρα του αθλητή-μουσικού-χορευτή.

Η ικανότητα του οστεοπαθητικού να εξετάζει περιοχές φαινομενικά ασύνδετες, αλλά στην πραγματικότητα συνδεδεμένες με την πάσχουσα, και να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων επαγγελματιών, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αποθεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εάν ξεκινάτε μια νέα αθλητική δραστηριότητα άσχετα από το αν αυτή είναι αερόμπικ ή ποδόσφαιρο, ζητήστε τις οδηγίες του γυμναστή ή προπονητή. Μετά σχεδιάστε το πρόγραμμά σας ώστε να αναπτύσσεται παράλληλα με τις δυνατότητες του σώματός σας.

Πάντοτε να κάνετε ζέσταμα και διατάσεις πριν και μετά την άσκηση. Συχνά αυτά τα δύο δε γίνονται σωστά. Αν δεν είστε σίγουροι ρωτήστε κάποιον ειδικό.

Αν τραυματιστείτε ή δεν είστε σίγουροι για τη σοβαρότητα του τραύματος ζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια.

Ειδικά για τραύματα των άκρων να θυμάστε τα παρακάτω 6 απλά βήματα: 

Πρόληψη (είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τους τραυματισμούς με σωστή προετοιμασία).

Ανάπαυση (για την αποφυγή επιδείνωσης του τραύματος).

Πάγος στην τραυματισμένη περιοχή (ποτέ άμεση επαφή του πάγου με το δέρμαχρησιμοποιείτε πάντα λεπτό πανί ή πετσέτα). Η πρότασή μας είναι 2-3 λεπτά πολλές φορές τη μέρα. (Τελευταίες έρευνες θέτουν την χρήση πάγου υπό αμφισβήτηση

Πίεση στην περιοχή (για περιορισμό του οιδήματος)

Ανόρθωση της περιοχής.

Διάγνωση (είναι πολύ ευκολότερο να γνωρίζετε πώς θα αντιμετωπίσετε ένα τραύμα, εάν γνωρίζετε τη ζημιά που έχει επέλθει).