Ανθρώπους με Προβλήματα Μέσης
(50% του πληθυσμού) Οι περισσότερες οσφυαλγίες είναι αποτέλεσμα μηχανικών διαταράξεων (προβλήματα στάσης, αρθριτικές δυσλειτουργίες, τραυματισμοί μεσοσπονδύλιων δίσκων)

Εργαζόμενες μητέρες
Ο συνδυασμός των δύο αυτών ιδιοτήτων συχνά δημιουργεί προβλήματα που μπορεί να ποικίλουν από χρόνιους πονοκεφάλους μέχρι και σοβαρές δυσλειτουργίες του μυοσκελετικού συστήματος. Πολλοί πονοκέφαλοι πηγάζουν από δυσκαμψία και ένταση στον αυχένα. Η οστεοπαθητική μπορεί να βελτίωσει αυτή την κατάσταση. Επίσης βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στις πολλαπλές αλλαγές που συντελούνται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μεσήλικες που δεν γυμνάζονται
(25% του πληθυσμού) Πολλοί άνθρωποι σε αυτή την ηλικία, παύουν να γυμνάζονται και είναι πιο ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Οι οστεοπαθητικοί ερευνούν όλο το σώμα εξετάζοντας τη στάση, τη δύναμη και ευκαμψία των μυών, συνδέσμων και τενόντων. Η θεραπεία είναι σχεδιασμένη ώστε να βοηθά υπάρχοντα προβλήματα και να συνεισφέρει στην αποφυγή επαναλήψεων ή υποτροπών.

Ηλικιωμένοι
τα παυσίπονα δεν αποτελούν τη μόνη λύση για τους πόνους που σχετίζονται με την ηλικία. Για πιο μόνιμες λύσεις είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι αιτίες αυτών των πόνων. Η εύρεση και θεραπεία αυτών των αιτιών αποτελούν μέρος της βασικής εκπαίδευσης του οστεοπαθητικού. Η οστεοπαθητική επίσης βοηθά στη μείωση του πόνου και της δυσκαμψίας στις χρόνιες μορφές αρθρίτιδας.

Προβλήματα που σχετίζονται με την εργασία
Η εργασία είτε αφορά ολοήμερη χρήση Η/Υ, είτε αφορά εργασία στη βαριά βιομηχανία, μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους μύες, τένοντες και αρθρώσεις. Ο οστεοπαθητικός μπορεί να βοηθήσει σε πολλές τέτοιες δυσλειτουργίες, ενώ μπορεί να δώσει συμβουλές βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και συγχρόνως προληπτικές ασκήσεις.