ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ & ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η οστεοπαθητική θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί έναν υπέροχο και απαλό τρόπο βοήθειας, ώστε το σώμα να προσαρμοστεί στις διάφορες αλλαγές που συμβαίνουν. Η ασφάλεια της μητέρας και του εμβρύου αποτελούν τη βασική έγνοια του οστεοπαθητικού. Μετά από μια λεπτομερή εξέταση, ο οστεοπαθητικός προσδοκά την απάλυνση των πόνων που έχουν να κάνουν με την αλλαγή του μεγέθους του μωρού και την προσαρμογή της μητέρας στην αλλαγή αυτή.

Οι οδηγίες του οστεοπαθητικού σας θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη στάση σας και να μάθετε να χρησιμοποιείτε το σώμα σας σωστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συγχρόνως ο οστεοπαθητικός μπορεί να βοηθήσει σε επιμέρους προβλήματα της κύησης όπως δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, πόνος στους γλουτούς, στη βουβωνική χώρα και στα πόδια. Πολλοί ασθενείς έχουν αναφέρει μείωση στην πρωινή τάση εμετού μετά από οστεοπαθητική θεραπεία.

Όταν επισκέπτεστε έναν οστεοπαθητικό για πρώτη φορά, δίνετε ένα λεπτομερές ιστορικό και υποβάλλεστε σε μια εξέταση. Θα σας ζητηθεί συνήθως να αφαιρέσετε κάποια από τα ρούχα σας και να πραγματοποιήσετε μια σειρά απλών κινήσεων. Έπειτα, ο οστεοπαθητικός, χρησιμοποιώντας την εξασκημένη αίσθηση της αφής, θα ψηλαφίσει στο σώμα σας περιοχές αδυναμίας και έντασης. Αν έχετε προηγουμένως υποβληθεί σε κάποιες ραδιολογικές ή αιματολογικές εξετάσεις καλό θα ήταν να τις έχετε μαζί σας στην πρώτη επίσκεψη. Για την οστεοπαθητική ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός οπότε και η θεραπεία επικεντρώνεται στην ατομικότητα του ασθενούς.

Απαλύνει: 

• Πόνο στη μέση και τα άκρα.

• Πόνο στον αυχένα και τους ώμους.

• Δυσφορία στο θώρακα και δυσπεψία.

• Πόνους στους καρπούς.

• Προβλήματα στη λεκάνη μετά την κύηση.

Η οστεοπαθητική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι κάτι νέο. Για πολλά χρόνια οι οστεοπαθητικοί χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους για να βοηθήσουν την χαλάρωση των μυών και συνδέσμων. Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική. Ο οστεοπαθητικός επικεντρώνεται στη μητέρα, ως άτομο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη συναισθηματική όσο και τη σωματική κατάσταση της μητέρας. Η θεραπεία μπορεί να υποστηριχθεί από ασκήσεις και άλλες μορφές αυτοβοήθειας που θα δοθούν στη μητέρα για το σπίτι. Ο οστεοπαθητικός μπορεί να δώσει συμβουλές για θέσεις στον τοκετό που θα βοηθήσουν στην αποφυγή πόνων της μέσης. Είναι τέλος σημαντικό, μετά τη γέννα, η μητέρα και το παιδί να επισκεφθούν τον οστεοπαθητικό και να λάβουν εξέταση, συμβουλές και θεραπεία, αν θεωρηθεί απαραίτητο.