Η ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Οι οστεοπαθητικοί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους με την αντιμετώπιση του πόνου είτε αυτό συμβαίνει σε ένα νεαρό άτομο μέσω της δουλειάς ή τραυματισμών από αθλήματα, είτε σε ένα μεγαλύτερο άτομο με αρθρίτιδα. Ο ρόλος τους είναι να καταπραΰνουν τον πόνο, να βελτιώσουν την κινητικότητα και να κάνουν τη ζωή των ασθενών πιο άνετη. Ο πόνος είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι ένας από τους φυσικούς αμυντικούς μηχανισμούς του σώματος που σας προειδοποιεί για ένα πρόβλημα αλλά επίσης υπάρχει για να σας σταματάει από το να καταστρέψετε το σώμα σας. Φανταστείτε το σαν ένα κόκκινο φανάρι. Οι οστεοπαθητικοί αντιλαμβάνονται την αιτία του πόνου και συχνά μπορούν να πετύχουν να μειώσουν την έντασή του ή και να εξαφανίσουν εντελώς τα συμπτώματα. Αλλά, τί προκαλεί πόνο στην πραγματικότητα. Συχνά είναι το αποτέλεσμα ενός τοπικού οιδήματος, ενός τραυματισμένου ιστού, ο οποίος προκαλεί πίεση στα νεύρα.

• Οσφυαλγίες

• Πονοκέφαλοι

• Πόνοι εκφυλιστικών παθήσεων

• Αυχεναλγίες • Πόνοι περιόδου

• Αρθριτική δυσκαμψία

• Αρθραλγίες

• Πόνοι των άκρων

• Αθλητικοί τραυματισμοί

Οι οστεοπαθητικές τεχνικές σας επιτρέπουν γρήγορη επαναφορά στις φυσιολογικές σας δραστηριότητες. Αν είχατε έναν πόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα και άλλες μορφές θεραπείας δε βοήθησαν, η οστεοπαθητική μπορεί να είναι ευεργετική, παρόλο που μπορεί να απαιτεί χρόνο και υπομονή. Ο οστεοπαθητικός θα ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας του σώματός σας ώστε να επιτύχει μείωση της έντασης του πόνου που προκαλείται από μηχανικά προβλήματα οπουδήποτε. Οι οστεοπαθητικοί βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής των ιστών με μια σειρά από μεθόδους οι οποίες ποικίλλουν από μαλάξεις των μυών και των συνδετικών ιστών έως χειρισμούς και διατάσεις των αρθρώσεων. Αυτό βοηθάει στη μείωση των μυϊκών σπασμών και αυξάνει την κινητικότητα, βοηθώντας να θεραπευτούν. Πόνος μακράς διαρκείας και επαναλαμβανόμενος προκαλείται από εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο σώμα. Κανείς δε μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης. Παρ’ όλα αυτά, η οστεοπαθητική χρησιμοποιώντας απαλούς χειρισμούς στις αρθρώσεις, τους μύες και τους συνδέσμους μπορεί συχνά να απαλύνει τον πόνο, να μειώσει το πρήξιμο και να βελτιώσει την κινητικότητα και την κίνηση των αρθρώσεων.

Ο έλεγχος του πόνου είναι ένα σημαντικό μέρος της θεραπείας και οι οστεοπαθητικοί δίνουν οδηγίες για απλές βοηθητικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνοι σας στο σπίτι σας.